0

RUMOUR Gaan de prijzen van HM items omhoogWe staan er niet elke dag bij stil, maar een groot gedeelte van de kleding die wij dragen wordt gemaakt in landen waar de arbeidsomstandigheden niet al te best zijn. Denk aan de fabrieken in Bangladesh die regelmatig in de brand vliegen en instorten.

En het erge is, dat mensen die daar werken nog een schamel loontje ontvangen ook. H&M wil daar verandering in brengen en is in gesprek met verschillende overheden van lageloonlanden om hogere minimumlonen en betere bescherming van werknemers te bewerkstelligen. Of dit resulteert in een hogere prijs van de items voor de klanten van H&M?

De keten verklaart zelf hierover: “Wij denken niet dat onze strategie voor het invoeren van een leefbaar loon in productielanden zal leiden tot een prijsverhoging voor onze klanten. Het is een investering die H&M op de lange termijn ten goede zal komen. Lonen zijn slechts een van de vele factoren die de inkoopkosten en verkoopprijzen in onze winkels beïnvloeden. Wij geloven dat dit ook zal leiden tot stabielere productiemarkten met een betere efficiency en productiviteit. Op de lange termijn zal dit zowel voor ons als voor onze leveranciers voordelig zijn.”

hm prijzen verhogen

www.hm.com

(Tekst: Michelle Helmigh)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties