0

anna wintour dolce gabbana 150Dat Domenico Dolce en Stefano Gabbana al een tijdje in de knoei zitten met de Italiaanse wet, is bekend. De twee zouden belasting hebben ontdoken en zijn veroordeeld tot 18 maanden cel en een boete van 470 miljoen dollar. Op dit moment is het hoger beroep nog gaande.

Omdat het natuurlijk best een interessant verhaal is, zou het magazine Vanity Fair bezig zijn met een uitgebreid artikel over de Italiaanse designers en hun illegale activiteiten. Toen de twee er lucht van kregen, schijnt het dat ze Anna Wintour (die naast hoofdredactrice van Vogue ook artistic director is bij Condé Nast, uitgever van Vanity Fair en Vogue) hebben gebeld en gedreigd hebben om hun reclamecampagnes met een waarde van 10 tot 20 miljoen dollar te cancelen bij Condé Nast als Vanity Fair door zou gaan met het artikel.

Volgens de geruchten is Anna niet gezwicht voor de bedreigingen maar vloog ze wel laatst naar Italië met Vogue journalist Hamish Bowles om een Dolce & Gabbana show bij te wonen en vervolgens te schrijven hoe geweldig en prachtig het allemaal niet was in de hoop dat de advertenties niet gecanceld zouden worden in alle bladen van Condé Nast.

Nou dat is haar gelukt. Dolce & Gabbana zal in ieder geval adverteren in Condé Nast glossies zoals GQ, Allure, Details, Vogue en Condé Nast Traveler. Vanity Fair is helaas wel haar campagnes van het Italiaanse merk kwijtgeraakt.

Zo zie je maar dat zélfs Anna Wintour soms anderen moet pleasen.

  • Stefano Gabbana en Domenico Dolce
    Stefano Gabbana en Domenico Dolce
  • Anna Wintour
    Anna Wintour

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Michelle Helmigh)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties