0

Sara DonaldsonHet is inmiddels geen groot geheim meer dat je met een goede blog flink geld kan verdienen. Maar hoeveel verdienen die bloggers nou precies? Een leuke boterham, of moeten ze nog bijklussen? Catablog deed onderzoek naar het inkomen van Australische bloggers.

Uit dat onderzoek van Catablog bleek dat zeventig procent van de bloggers geld verdient met hun blog. Slechts de helft van al die bloggers verdient echter evenveel als het fulltime minimumloon. Twintig procent van de bloggers verdient hetzelfde als iemand met een parttime baan. Conclusie: bloggen is voor de meesten geen vetpot.

Janye Moore, de mede-oprichter van Catablog, geeft aan dat bloggers vooral geld verdienen aan gesponsorde berichten. Hoeveel er dan precies wordt verdiend aan de gesponsorde berichten, daar zijn de meningen over verdeeld. De ene helft van de bloggers geeft aan tot ongeveer $250 te rekenen voor een post, 20% vraagt tussen de $250 en $400, terwijl anderen zeggen dat ze meer richting de $600 vragen. Bloggers met een heel groot publiek krijgen ongeveer $2000 betaald. En er schijnen zelfs fashionbloggers te zijn die voor een advertentie $50.000 vragen. Als zij ergens over schrijven vliegt het namelijk direct de winkels uit.

Conclusie? Je kunt ontzettend veel geld verdienen met bloggen als je domineert binnen die elf procent. Maar onthoud: zonder passie en vastberadenheid ben je nergens.

(Beeld: www.instagram.com/harperandharley)

(Tekst: Birgit Roobol)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties