0

REVEAL kenzoDe sweater van Kenzo met tijgerkop was niet uit het modebeeld weg te slaan en een beetje blogger had de musthave trui dan ook wel in haar kast hangen. Toch had het niet veel gescheeld of de sweater had het nooit gehaald tot de collectie.

Creative directors Carol Lim en Humberto Leon kwamen het design van de tijger bij toeval tegen tijdens een zoektochtje in de archieven van het modehuis. Terwijl ze de collectie nog eens bekeken, vonden zij aan de binnenkant van jasjes een miniatuurversie van de dierenkop. Humberto Leon vond het ontwerp zo leuk dat hij het op een gebreide trui liet zetten; niet voor de Kenzo collectie, maar om zelf te dragen. “I told Kenzo, ‘I’m going to make a tiger sweatshirt for myself”. They were like, ‘What kind of fabric?’ I said, ‘Er… sweatshirt material,’ and they said, ‘We don’t do sweatshirts.’”

Gelukkig voor de fans van de sweater, vond Kenzo uiteindelijk toch het juiste materiaal voor de trui en al snel werd het ontwerp een groot succes. Zo’n groot succes zelfs, dat er al snel een wachtlijst kwam en de sweater niet langer dan een paar uur in de winkels bleef hangen.

Heb jij de trui ook in je kast hangen, of heb je deze trend toch maar overgeslagen?

KENZO

(Beeld: Pinterest)

(Tekst: Isabelle Hooiveld)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties