0

REVEAL Zijn celebs klaar met Photoshop?Photoshop is een programma dat tegenwoordig bijna niet meer weg te denken is. Het wordt niet alleen gebruikt om wat oneffenheden weg te halen, maar modellen worden totaal verbouwd door het programma. Zo miste Sarah Jessica Parker laatst door Photoshop een arm op de cover van Russische Harper’s Bazaar.

Beyoncé liet al weten klaar te zijn met het bewerkingsprogramma. Haar campagnebeelden voor H&M werden geretoucheerd, maar daar was zij totaal niet van gediend. Nu geeft ook Victoria’s Secret model Lily Aldridge haar mening over Photoshop. Het neemt de natural beauty weg van mensen. Zo heeft zij namelijk een spleetje tussen haar voortanden, die vaak weg wordt geshopt. Terwijl dat iets eigens is van haar waar ze trots op is en haar maakt tot de schoonheid die ze is. Een beetje vindt ze nog kunnen, maar er is een grens. Ook Gisele Bundchen heeft dezelfde mening over het retoucheren van foto’s. Ze merkt de toename op en geeft ook aan dat het de natuurlijkheid te veel wegneemt.

Veel celebs willen dus dat Photoshop in mindere mate wordt gebruikt en sommige willen zelfs dat het programma niet meer gebruikt moet worden. Wat vinden jullie, moet het retoucheren van foto’s kunnen? Zo ja, waar ligt dan die grens?

VS angel Lily Aldridge verkiest puur natuur boven Photoshop.

VS angel Lily Aldridge verkiest puur natuur boven Photoshop.

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Carolien Tsao)

(Beeld: Bruno Press)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties