0

Oh jee, voor de fashionista's onder ons ligt er steeds meer shopping-gevaar op de loer. Werd eerder al bekend dat YouTube in haar filmpjes direct gaat linken naar webshops en dat Mastercard het mogelijk gaat maken om met je jurkje af te rekenen, nu komt ook Zalando met een nieuwe feature.

De online modegigant heeft namelijk een nieuwe app gelanceerd - voor nu alleen beschikbaar voor iOS - die producten koppelt aan Instagram-foto's. In de app kunnen klanten nu een selectie foto's zien die op Instagram zijn geplaatst met de #zalandostyle en #shareyourstyle.

Met behulp van beeldherkenning worden de foto's gekoppeld aan de bijbehorende producten. Dit geldt overigens wel alleen voor producten die op voorraad zijn. Wanneer de producten niet langer beschikbaar zijn, verdwijnt de Instagram-foto uit het overzicht.

“Na urenlang brainstormen werd het voor ons duidelijk dat onze klanten van Instagram houden omdat het persoonlijkheid combineert met beelden van goede kwaliteit, waarbij mode in een context wordt geplaatst. Wie draagt wat? Hoe kan ik nieuwe items combineren met mijn huidige favorieten? Daarnaast zijn we erachter gekomen dat consumenten gefrustreerd raken wanneer ze iets zien dat ze mooi vinden maar het niet tegelijk kunnen kopen,” schrijft Marcel Daake, mobile product manager bij Zalando, op hun website.

www.zalando.nl

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties