0

Iedereen is er wel mee bekend: de plotselinge hunkering naar ongezonde snacks. Deze komen helaas niet alleen tijdens zwangerschappen voor, maar zijn voor velen een bijna dagelijks terugkerend verschijnsel. De een grijpt naar een zak chips, de ander eet twee chocoladerepen.

Deze cravings komen door stress, de middagdip of gewoon door slechte eetgewoontes en lijken onontkoombaar. Toch lijkt er een manier te zijn om niet toe te geven aan je smachtende gevoelens. Het begint allereerst bij bewustwording, dus het lezen van dit artikel is al een stap in de goede richting. Vervolgens moet je jezelf de volgende vragen stellen wanneer je weer zin krijgt in een zogenoemde 'vreetkick':

Snack je omdat het een gewoonte is?

Op een schaal van 1 tot 10, hoeveel honger heb je écht?

Hoeveel slaap krijg je gemiddeld?

Wat heb je tot nu toe gegeten?

Wat voor soort voedsel heb je tot nu toe gegeten?

Deze vragen zullen niet alle hunkering naar voedsel doen verdwijnen, maar in combinatie met onderstaande trucjes is de kans van slagen gróót.

Probeer je snack gewoontes te doorbreken door andere snacks te eten of je snack helemaal over te slaan. Drink ook genoeg water, dat geeft een vullend gevoel.

Schrijf op wat je eet en beoordeel je hongerlevels met cijfers van 1 tot 10. Zo zie je het verschil tussen wat je eet wanneer je echt honger hebt en wat je eet wanneer je alleen trek hebt.

En tot slot; eet wat uitgebreider ontbijt of lunch wat meer. Wij gaan het zeker proberen, jij ook?


Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties