0

Urban Outfitters DepressionSommige ontwerpen in de fashion wereld zijn aardig op het randje en ook het ‘Depression’ shirt van Urban Outfitters viel niet bij iedereen even goed. Zo vonden veel mensen het walgelijk dat de winkelketen zo’n heftige ziekte als een depressie gebruikt voor hun kleding.

De negatieve reacties gingen zelfs zo ver dat Urban Outfitters besloot om het item uit de verkoop te halen. Maar wat blijkt nu? Het hele voorval lijkt één groot misverstand. Het bedrijf heeft de crop top met het ‘Depression’ printje namelijk helemaal niet zelf ontworpen maar ingekocht van een label uit Singapore, dat inderdaad, ‘Depression’ heet.

Vrij rare naam voor een kledingmerk zou je denken, maar de oprichter Kenny Lim heeft een logische verklaring voor de aparte woordkeuze. Hij en zijn partner hebben namelijk jarenlang in de reclamewereld gewerkt en werden op een gegeven moment zo ‘depressief’ van hun uitputtende werk dat ze besloten dat het tijd werd voor een carrière switch.

En zo gezegd, zo gedaan; de twee begonnen hun eigen kledinglabel en noemden het ‘Depression’ om zichzelf eraan te herinneren dat je je eigen geluk in handen hebt en altijd werk moet doen waar je gelukkig van wordt. Kijk, dan heeft zo’n shirtje ineens een heel andere betekenis. Toch blijft het een gevoelig onderwerp, helemaal voor mensen die zelf met een depressie te kampen hebben…

Wat vind jij van het ‘Depression’ shirtje?

Urban Outfitters Depression

www.urbanoutfitters.co.uk

(Tekst: Isabelle Hooiveld)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties