0

REVEAL voor welke celeb ontwerpt cavalli het liefstHij ontwierp outfits voor Madonna en was gastontwerper voor H&M. Maar toch leggen deze ervaringen het af tegen die ene keer dat hij werd gevraagd een tour outfit te ontwerpen voor een bekende zanger.

De zanger in kwestie? Niemand minder dan de King of Pop: Michael Jackson. “He asked me, Roberto, I need you to give me a new look. I’m tired of the moccasins, I’m tired of the white socks”, vertelt Cavalli. Hierop ging de ontwerper aan het tekenen en kwam met het kernmerkende double breasted military jacket die jaren later wederom voor een rage zorgde.

Cavalli vond het een grote eer om voor de zanger te ontwerpen, maar deelt wel mede dat als hij de kans kreeg om het over te doen, hij niet nogmaals voor een jasje had gekozen. Kort nadat Michael het podium betrad, schreeuwden duizenden fans dat het te warm was om een jas te dragen. Hierop trok de zanger zonder twijfelen het jasje uit en gooide deze het publiek in.

Roberto Cavalli vertelt lachend: “The jacket took months to make. When he threw it in the crowd, I couldn’t believe it. I said to myself, ‘I am never making him a jacket again.’” Het jasje werd onlangs geveild voor 24.320 dollar.

Bekijk het legendarische Cavalli jasje van Michael Jackson hier.

REVEAL voor welke celeb ontwerpt cavalli het liefst

Ontwerper Roberto Cavalli

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Rosalyn de Lange)

(Beeld: Bruno Press)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties