0

sla 150Als het op afvallen aankomt, zijn er genoeg tips & tricks die ons het beste beloven. We nemen dit allemaal maar als waarheid aan, maar sommige dieet mythes blijken toch niet helemaal waar!

Wij hebben de vijf dieet mythes mét bijbehorende waarheid voor jullie uitgezocht. Lees het snel hieronder!

1. Mythe: Eet niet na 20.00 uur s’avonds
Waarheid: Hoelaat je eet maakt niet uit, maar de dagelijkse calorie inname doet er wel toe
Ondanks dat veel mensen denken dat voedsel na 20.00 uur s’avonds alleen nog maar wordt opgeslagen als vet, blijkt dit dus niet waar. De beste manier om van die overtollige kilo’s af te komen, is door goed op te letten hoeveel calorieën je per dag binnenkrijgt. Onderzoek toont echter wel aan dat veel vrouwen de helft van hun dagelijkse calorieën binnenkrijgen tijdens of na het diner. Let er dus op dat dit niet te vet is en niet bomvol zit met calorieën.

2. Mythe: ‘Light’ producten zijn beter
Waarheid: ‘Light’ producten kunnen dan misschien minder calorieën of vet bevatten, maar er zit wel veel natrium, suiker, chemische toevoegingen en kunstmatige zoetstoffen in .
Wanneer je een volle romige kaas vergelijkt met een vet-vrije versie, bespaar je dan misschien 15 calorieën maar je krijgt ook meteen 11 milligram natrium binnen. Dit lijkt misschien niet veel maar te veel natrium heeft wel degelijk invloed op ons lichaam. Zo is het bijvoorbeeld een belangrijke oorzaak bij een opgeblazen gevoel. Ook is het gevaar van light voedsel dat mensen de neiging hebben om er veel van te eten omdat het toch ‘light’ is.

3. Mythe: Je kan alles eten wat je wilt, zolang het maar gezond is
Waarheid: Gezond voedsel bevat nog steeds calorieën, suiker, natrium en vet
Volkoren brood en pasta, noten, avocado, gedroogd fruit, havermout en versgeperste sappen; dit alles is hartstikke gezond, maar ze zijn niet volledig vrij van calorieën. Sterker nog, sommige soorten ‘gezond’ voedsel bevatten alsnog veel calorieën. Zo is een hele avocado 161 calorieën waard en 18 cashewnoten 163 calorieën. Hierdoor komen we tot de conclusie dat het tellen van calorieën dus nogsteeds belangrijk is, óók bij gezond voedsel!

4. Mythe: Ik sport, dus ik kan alles eten wat ik wil
Waarheid: Je training verbrandt niet zoveel calorieën als je denkt
Met een rondje hardlopen van 30 minuten verbrandt je net onder de 300 calorieën. Denk dus niet dat je met dat rondje hardlopen die cheeseburger met friet en een biertje er zomaar af kunt rennen, want dit alles bevat maar liefst 700 calorieën. Als je echt gewicht wil verliezen, moet je 500 calorieën per dag verbranden om een halve kilo per week kwijt te raken. Na die 300 calorie-brandende run, zou je dus nog 200 calorieën uit je voeding moeten verbannen. Met alleen sporten kom je er dus niet!

5. Mythe: Maaltijden overslaan versnelt het gewichtsverlies
Waarheid: Niet eten kan je stofwisseling vertragen, waardoor die kilo’s er langzamer afgaan
Om ervoor te zorgen dat je stofwisseling goed blijft werken, moet je ervoor zorgen dat je elke dag ontbijt en elke paar uur op de dag iets eet. Naast dat het niet eten je stofwisseling verstoort, kun je er ook chagrijnig en uitgehongerd van raken, waardoor je juist later op de dag weer veel gaat snacken of eten.

6. Mythe: Door het eten van salades verlies je gewicht
Waarheid: Terwijl de sla en groenten zelf laag zijn in calorieën, zijn alle andere dingen in een salade dat niet
Sla zelf bevat maar 10 (!) calorieën, maar wie eet er nu in een salade alleen sla? Juist… niemand. Om een salade lekker te maken worden daar vaak allerlei dingen aan toegevoegd en juist dit voedsel bevat enorm veel calorieën. Stel je eet de volgende salade en voegt ingrediënten als feta (90 calorieën), walnoten (93 calorieën), spekjes (50 calorieën), kip (139 calorieën), gedroogde cranberries (46 calorieën), croutons (100 calorieën), hardgekookt ei (78 calorieën), avocado (114 calorieën) en een gezond scheutje dressing (76 calorieën) heb je al gauw een salade die bestaat uit 800 calorieën! Het eten van een grote salade als lunch of diner is een geweldige manier om gewicht te verliezen, omdat sla rijk is aan vezels. Denk alleen bewust na welke verdere ingrediënten je erin stopt en wees hierbij alert op de calorieën.

  • sla 500

(Beeld: Pinterest)

(Tekst: Sanne Lankhuijzen)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties