0

andrej 150In 2011 was het Servisch-Australisch model Andrej Pejic dé ontdekking in modeland. Het male model met extreem knappe vrouwelijke looks verscheen op de catwalk van onder andere Marc Jacobs en Jean Paul Gaultier. Ook zijn campagne als gezicht van het Nederlandse Hema ging de hele wereld over.

Nu heeft Andrej dan eindelijk de langverwachte stap gezet en een geslachtsoperatie ondergaan. Voortaan gaat Andrej door het leven als Andreja en wil nu alleen nog maar optreden als vrouwelijk model. ”Aan alle transgenderjeugd wil ik zeggen dat je trots moet zijn op wie je bent”, vertelt Andreja aan homorechtenorganisatie GLAAD.

Op Facebook deelde ze een bericht waarin ze haar fans bedankt. ”Ik wil jullie allemaal bedanken voor de liefde en steun de afgelopen jaren. Jullie hebben me geholpen en ik heb veel geleerd. De reactie op mijn aankondiging was overweldigend en herinnert me er aan waarom ik dit publiekelijk bekend maak”.

In een interview met Style gaf Andreja aan altijd al graag een meisje te willen zijn. Het modellenbureau in New York, waar het model onder contract staat, reageerde ook enorm positief op zijn definitieve geslachtsverandering. ”Ik had pas een ontmoeting met het vrouwenteam en ze waren erg enthousiast dat ik de mannenafdeling inruilde voor de vrouwenafdeling. Dat is fantastisch. Volgens mij heeft niemand dit ooit gedaan.”

  • andrej 500
  • andrej 500 2

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Sanne Lankhuijzen)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties