0

ImanHet voormalige topmodel Iman heeft het idee dat er een omslag in de modewereld heeft plaatsgevonden als het gaat om racisme. Samen met Naomi Campbell vroeg ze een tijdje geleden in een campagne om aandacht voor racisme in de modewereld.

“Het is ironisch en treurig dat we dit onderwerp anno nu nog onder de aandacht moeten brengen. Al is er sinds onze campagne gelukkig een ommekeer zichtbaar. Ontwerpers kiezen er nu bewust voor om wél met zwarte modellen te werken.” Dat zegt het inmiddels 60-jarige model in een interview met de Nederlandse L’Officiel.

Het model startte samen met Naomi de campagne in 2013 omdat ze aandacht wilde vragen voor het gebruik van zwarte modellen. Volgens hen was het hard nodig. “Het komt voor dat ontwerpers jaren achtereen niet met zwarte modellen werken. ‘Sorry’, zeggen ze dan doodleuk, ‘maar dit jaar hebben we geen zwarte modellen nodig’. Let wel, ik zeg niet dat ontwerpers racistisch zijn. Maar beweren dat je geen zwarte modellen nodig hebt, is wel een racistische daad.”

(Beeld: www.instagram.com/the_real_iman/)

(Tekst: I Love Fashion News Redactie)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties