0

REVEAL TIM GUnnTim Gunn, we kennen het allemaal als de vriendelijke man uit Project Runway, maar de beste man blijkt er een behoorlijk stevige mening op na te houden.

Uit een interview met de Huffington Post bekritiseerd Tim Gunn niet alleen de designers en hun voorliefde voor het ontwerpen van ultra skinny outfits, ook krijgt Karl Lagerfeld er flink van langs. Hij vindt dat Karl en andere ontwerpers zich wat meer zou moeten richten op echte vrouwen.

De vriendelijke host noemt het weerzinwekkend wat er gemaakt wordt voor vrouwen met maatje plus size. Hij durft zelfs zo ver in het interview te gaan door te zeggen dat hij zichzelf uit het raam wilde gooien bij het zien van de meeste grote maten collecties. De kleding die voor vrouwen met een maatje meer worden gemaakt noemt hij het spuuglelijk en een regelrechte belediging voor deze vrouwen.

Tim Gunn erkent het probleem van maten in de modewereld. De modellen worden steeds jonger, dunner en vrouwelijke rondingen zijn vaak ver te zoeken op de catwalk. Designers zijn er dol op, maar Gunn geeft aan dat het tijd is dat de ontwerpers een reality check krijgen.

Tim Gunn plus size belediging

Project Runway host Tim Gunn

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Jasmijn Engering)

(Beeld: Bruno Press)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties