0

terry richardson ontkent misbruik 150Terry Richardson is een celebrity en modefotograaf die graag het randje opzoekt van controversie. Vaak hebben zijn foto’s een seksuele lading; denk bijvoorbeeld aan de plaatjes die hij schoot met Miley Cyrus. Nu gaat het gerucht dat de fotograaf zijn handen niet thuis kan houden tijdens shoots en misbruik maakt van meisjes.

Maar Terry ontkent in alle toonaarden. Meestal reageert hij niet op beschuldigingen maar volgens de fotograaf wordt het nu zo’n ‘witchhunt‘ dat hij genoodzaakt is ‘waarheid toe te voegen aan alle leugens die de ronde doen’. Hij schreef een open brief aan de Britse krant The Huffington Post om zijn verhaal te doen.

Volgens hem hebben alle vrouwen die in zijn loopbaan hebben meegewerkt aan seksueel geladen foto’s hiermee ingestemd en zelfs contracten getekend dat ze het ermee eens zijn. Bovendien vindt hij de beschuldigen een klap in het gezicht van mensen die wél seksueel zijn misbruikt. “Believing such rumors at face value does a disservice not only to the spirit of artistic endeavor, but most importantly, to the real victims of exploitation and abuse.

In de brief gaat hij overigens niet in op de specifieke beschuldigingen van meisjes, zoals die van Charlotte Waters. De complete open brief lees je hier!

Terry Richardson en Gisele Bundchen

Terry Richardson en model Gisele Bundchen

Terry Richardson, Balmain ontwerper Olivier Rousteing en model Gisele Bundchen

Terry Richardson, Balmain ontwerper Olivier Rousteing en model Gisele Bundchen

Terry Richardson en muzikant Pharrell Williams

Terry Richardson en muzikant Pharrell Williams

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Michelle Helmigh)

(Beeld: Bruno Press)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties