0

Hoewel wij het merk Chanel vooral kennen van Karl Lagerfeld sinds hij na haar overlijden in 1971 het stokje overnam, mag niet vergeten worden wat voor een bijzonder persoon Gabrielle Bonheur 'Coco' Chanel was. Dat dacht de gerenommeerde Londense Saatchi Galleri ook en daarom openen zij vandaag hun tentoonstelling over Coco Chanel.

De tentoonstelling heet, heel toepasselijk, Mademoiselle Privé en is tot 1 november te bewonderen. Deze tentoonstelling geeft een uniek binnenkijkje in haar leven. Het leven van Coco is over drie verschillende etages tentoongesteld.

Voor het gebouw is een tuin aangelegd, due verwijst naar haar tijd op het Franse platteland. Er zijn portretten te zien van bekende sterren die Chanel-kleding dragen, een deel van Coco's diamantencollectie en foto's van haar woningen en ateliers.

Gabrielle Coco Chanel werd in 1883 geboren en bouwde in de jaren 20 haar reputatie als modeontwerpster op. Eerst met hoeden in de Parijse society, vervolgens met haute couture wereldwijd. In 1971 overleed ze in haar suite in het Rits Hotel.

www.saatchigallery.com

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties