0

FRANSGisteren werd de Nederlandse modewereld geschokt door bijzonder treurig nieuws. Couturier Frans Molenaar viel vorige maand van de trap en overleed afgelopen vrijdag uiteindelijk aan de gevolgen van deze val. Het nieuws werd niet meteen naar buiten gebracht, maar daar had het team van Molenaar en zijn familie een goede reden voor.

De Nederlandse modeontwerper had al 99 shows op zijn naam staan en in september zou Frans Molenaar zijn honderdste collectie presenteren. Maar, deze speciale jubileumcollectie zal er nooit van komen. Molenaars assistent Mirjam Bax zegt in een verklaring tegen Nu.nl niet van plan te zijn de collectie verder te ontwikkelen zonder de ontwerper.

“Die collectie hadden we hem heel graag gegund, maar dat gaan we niet meer doen”, zo verklaart Mirjam Bax. “Frans was hier ook altijd heel duidelijk in. Als ik er niet meer ben, dan houdt het op, zei hij altijd.” Frans Molenaar wilde graag een couturerecord op zijn naam vestigen, met de honderdste collectie die hij dit jaar zou maken was hem dit gelukt.

  • BP_21386329

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Jasmijn Engering)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties