0

SCHOENENREUSVorige week kwam V&D in het nieuws toen bleek dat het warenhuis nog altijd behoorlijk last heeft van de crisis. Aan alle werknemers werd gevraagd om 5,8 procent van hun loon in de te leveren om er zo samen voor te zorgen dat V&D kan blijven bestaan. Maar, nu is er weer een Nederlandse winkelketen in de problemen.

Schoenenreus heeft uitstel van betaling aangevraagd en dit lijkt een voorbode te zijn van een mogelijk faillissement. De winkels van Schoenenreus blijven vandaag dicht en ook de site van de winkelketen is uit de lucht gehaald.

In 2013 werd Schoenenreus failliet verklaard vanwege “een teruglopende omzet en een schuld van ruim 10 miljoen euro, veroorzaakt door de eurocrisis, de concurrentie van onlinewinkels en een teruglopend consumentenvertrouwen”. Toch kon er toen direct door de winkelketen een doorstart gemaakt worden.

In een brief aan alle werknemers staat dat alle winkels vandaag, tot nader orde, gesloten zullen blijven. Ook schrijft het management, “Ondanks alle inspanningen die we met elkaar geleverd hebben, hebben de tegenvallende resultaten ertoe geleid dat we vandaag tot onze spijt surseance van betaling hebben moeten aanvragen.”

Het personeel blijft voorlopig thuis, maar is gevraagd om telefonisch bereikbaar te blijven.

  • schoenenreus failliet

(Tekst: Jasmijn Engering)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties