0

Op 75-jarige leeftijd vindt de Amerikaanse modeontwerper Ralph Lauren het wel welletjes geweest, hij stopt als topman van zijn eigen modehuis. Dat maakte de immer stijlvolle ontwerper dinsdag zelf bekend in een interview met The New York Times.

Lauren richtte zijn bedrijf in de jaren zestig van de vorige eeuw op en heeft sindsdien altijd de dagelijkse leiding gehad. Dat stokje draagt hij nu over aan Stefan Larsson. Larsson is geen onbekende in de modewereld, hij had eerder een bestuursfunctie bij H&M en GAP. Ralph Lauren blijft natuurlijk wel betrokken bij het bedrijf. Als voorzitter van de onderneming zal hij zich nog wel blijven bemoeien met de gang van zaken. Ook draagt hij vanaf nu de titel chief creative officer.

Het merk Ralph Lauren, dat bekent staat om zijn nette en luxe kleding, heeft te kampen met teruglopende inkomsten. Dat komt vooral omdat het merk niet voor iedereen betaalbaar is. Om die reden is de hulp van Larsson ingeroepen, die ervoor moet zorgen dat het merk toegankelijk wordt voor een breder publiek. Wij zijn benieuwd naar de nieuwe koers die het bedrijf gaat varen, jij ook?

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties