0

Rihanna's MET gala jurkHet internet was misschien geen fan van Rihanna’s jurk, maar met haar grootse entree heeft de zangeres zeker een naam weten te maken voor de Chinese ontwerper van haar waanzinnige outfit. Benieuwd naar het verhaal achter de ‘Belle en het Beest‘ mantel? Lees dan vooral verder!

In een kort rode loper interviewmet André Leon Talley deed Rihanna al uit de doeken dat de jurk handgemaakt is door één vrouw die maar liefst 2 jaar is bezig geweest met het maken ervan. De ontwerper van de jurk is Guo Pei, een designer die in China al veel celebrities en bekende gezichten heeft mogen kleden en onlangs een samenwerking met M·A·C aanging. In de VS en Europa waren we tot Rihanna’s MET look nog niet zo bekend met de designer.

Gelukkig zegt de ontwerpster ook niet zo bekend te zijn geweest met Rihanna. Toen de popster contact met Guo opnam omdat ze graag één van haar creaties aan wilde hebben op het MET gala wist de Chinese in eerste instantie niet met wie ze sprak. Gelukkig voor Rihanna wilde ze haar wel kleden.

Tijdens een passessie zou Rihanna hebben uitgeroepen hoe koninklijk zij zich voelde in de look: “It feels like a dress for the queen of China“. En dat is niks te veel gezegd, want volbehangen met het mooiste gouddraad en het beste vossenbont weegt de jurk bijna 230 kilo! Ze had duidelijk hulp nodig om de giga trap tijdens het MET Ball omhoog te komen.

Op de expositie die nu in het MET te zien is worden twee stukken van Guo Pei’s hand tentoongesteld. Wellicht hangt over een paar jaar Rihanna’s look wel in een museum!

  • Rihanna's MET gala jurk
    Een van de memes gebaseerd op Rihanna's jurk.
  • Rihanna had een beetje hulp
    Rihanna had duidelijk hulp bij het traplopen met dit gigantische cape

(Beeld: www.instagram.com/badgalriri)

(Tekst: Milan van Vugt)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties