0

Model-Jourdan-DunnHelaas kiezen veel designers en modehuizen nog steeds voornamelijk voor blanke modellen. Ook tijdens New York Fashion Week zien we (te) weinig donkere beauty’s op de catwalk.

Dat er in de modewereld geen gelijkheid is tussen blanke modellen en modellen met een tintje is natuurlijk slecht nieuws. Eerder bleek al dat Dior niet bepaald positief denkt over gekleurde vrouwen en liever alleen blanke meisjes op hun catwalk ziet. Volgens beauty Jourdan Dunn zou zij door het modehuis geweigerd zijn om haar huidskleur, en ook andere donkere modellen zijn er van overtuigd dat er nog steeds een vorm van racisme heerst in de modewereld.

Dat die modellen zeker een punt hebben, bleek wel tijdens de New York Fashion Week. Opvallend weinig getinte meisjes verschenen op de catwalk; zo’n 80 procent van de modellen was blank. Ontwerpers als Zac Posen en Diane von Furstenberg gaven gelukkig het goede voorbeeld en kozen voor meer donkere modellen dan gemiddeld. Hopelijk volgen er snel meer designer die ook meisjes met een tintje hun collectie laten showen.

Wat vind jij van alle blanke modellen op de catwalk? Moeten er meer donkere meisjes geboekt worden tijdens bijvoorbeeld New York Fashion Week?

Model Jourdan Dunn

Model Jourdan Dunn

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Isabelle Hooiveld)

(Beeld: Bruno Press)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties