0

birkin bag heidi klumWe kennen allemaal nog wel de scène waar Samantha en Carrie in SATC naar een achterbuurt gaan om een fake Fendi te kopen. Maar Carrie bedenkt zich op het laatste moment; een namaak handtas stilt misschien even je fashion honger, maar lang plezier heb je er vaak niet van.

Vooral de mode-industrie kan deze fake bags missen als kiespijn dus introduceert Engeland een nieuwe technologie om de replica’s te herkennen. Door gebruik te maken van zogenoemde Terahertz straling kunnen zij de stof lezen. Deze elektromagnetische stralen worden nu alleen nog gebruikt in de ruimtevaart en surveillance sector, maar bieden straks de mogelijkheid om de real deal van fake te onderscheiden.

De tas in kwestie wordt gescand, waarbij ze kijken naar de manier waarop de stralen door de stof verspreiden. Hierdoor kunnen ze het verschil tussen stoffen als echt en nep zijde of gewone wol en kasjmier ontdekken. De fashion scan zit nu nog in de proef fase, maar op den duur komt daar dus verandering in.

Tot die tijd zullen we nog op de ouderwetse manier de verschillen moeten spotten: verkeerd gespelde merknamen of logo’s.

Heidi Klum birkin bag

Heidi Klum met de originele Birkin bag

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Rosalyn de Lange)

(Beeld: Bruno Press)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties