0

louis vuitton 150Tijdens het ontwerpen van de nieuwste itemes hebben veel designers tijdens dit proces een muze in hun achterhoofd waarvoor ze bijvoorbeeld een geweldige it-bag creëeren. Dit is voor de ontwerpers een handig trucje en voor de muzes een onwijze eer natuurlijk.

Gebruiken Tom Ford en Joseph Altuzarra al jaren fashionista Carine Roitfeld als muze en heeft Karl Lagerfeld laat inspireren van Rihanna tot Choupette, maar Nicolas Ghesquière doet daar totaal niet aan mee. De creatief directeur van Louis Vuitton vindt het maar cliché om aan slechts één vrouw te denken tijdens het ontworpen van alle pracht en praal. Het Franse modehuis is voor alle vrouwen, die tenminste het geld hebben voor designer stukken.

Daarnaast vindt Ghesquière ook niet dat een vrouw ieder modeseizoen een totaal nieuwe garderobe moet gaan aanschaffen met alle ready-to-wear items van Louis Vuitton. Voor hem is het de kunst om te kijken in kledingkasten om te zien wat er nog ontbreekt en die leegte probeert hij aan te vullen met zijn ontwerpen.

Vorig jaar nam Louis Vuitton Nicolas Ghesquière aan als hun nieuwe creatief directeur en in die tijd heeft de designer al drie collecties uitgebracht. De clientèle van het Franse modehuis loopt weg met de designer, dus het werken zonder muze slaat goed aan!

  • louis vuitton

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Kim Bruin)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties