0

Jillian MercadoEr zijn steeds meer modellen die grote klussen binnenslepen van wie je het in eerste instantie niet had verwacht. Zo werkt Madeline Stuart, die het syndroom van Down heeft, hard aan haar carrière als professioneel model en sleepte Winnie Harlow, die de huidziekte Vitiligo heeft, al veelbelovende klussen binnen.

Ook Jillian Mercado (28), is niet een typisch model. De jonge vrouw zit namelijk in een rolstoel vanwege haar ziekte musculaire dystrofie. Musculaire dystrofie tast je spieren aan, waardoor je die niet meer goed kunt gebruiken en een dagje werken als model voor haar een stuk zwaarder is. Ondanks haar ziekte tekende Jillian onlangs bij het grootste modellenbureau ter wereld: IMG Models.

Ze heeft er al een campagne voor Diesel opzitten, maar met haar nieuwe contract is dat lang niet alles dat we van haar gaan zien. Zelf zegt het model ook al: “Ik wil een rolmodel zijn voor mijn jongere ik, die geobsedeerd was door tijdschriften, maar nooit iemand zag die op haar leek.” 

(Beeld: www.instagram.com/jilly_peppa)

(Tekst: Milan van Vugt)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties