0

Victoria's Secret Fashion Show.Helaas was er in de modewereld lange tijd sprake van ongelijkheid tussen blanke en donkere modellen. Zo werden blanke meisjes veel vaker gecast voor de grote shows en zagen we op de catwalk dan ook weinig tot geen donkere beauty’s.

Gelukkig lijkt daar nu langzaam verandering in te komen. Tijdens de Fashion Weeks van 2013 in onder andere Londen, Parijs, New York en Milaan waren namelijk opvallend meer donkere modellen te zien dan de jaren ervoor. Zo koos Prada voor vijf getinte meisjes in hun show en bij Giorgio Armani opende een donker model zelfs de show.

En ook op de catwalk van Jil Sander waren wat donkere modellen te zien terwijl het label eerst uitsluitend koos voor blanke meisjes. Maar het er nog meer goed nieuws. Niet alleen tijdens shows maar ook in grote campagnes spelen donkere modellen vaker de hoofdrol. Zo boekte Prada Cindy Bruna en Malaika Firth voor hun nieuwe campagne en koos ook Givenchy ervoor om meer verschillende etniciteiten te laten zien.

Laten we hopen dat we de komende jaren alleen nog maar meer donkere beauty’s op de catwalks kunnen bewonderen.

Model Cindy Bruna tijdens de Victoria's Secret show van 2013.

Model Cindy Bruna tijdens de Victoria’s Secret show van 2013.

Model Malaika Firth tijdens de Victoria's Secret show van 2013.

Model Malaika Firth tijdens de Victoria’s Secret show van 2013.

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Isabelle Hooiveld)

(Beeld: Bruno Press)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties