0

REVEAL Manolo Blahnik showt op fashion weekWie wel eens naar ‘Sex and the City’ heeft gekeken, weet dat Manolo Blahnik prachtige schoenen maakt. Hoofdpersoon Carrie Bradshaw werd regelmatig gespot op een paar pareltjes van zijn hand.

De ontwerper heeft sindsdien niet om aandacht verlegen gezeten en koos er daarom ook voor om jarenlang weinig aan promotie te doen. Zo heeft Manolo Blahnik nooit geshowd op Fashion week. De ontwerper zag het showen nooit zo zitten: “Ik ben doodsbang voor menigten. Ik verontschuldig me al jaren tegen de organisatoren. Iedere keer nodigen ze mij weer uit, maar het voelde nooit goed om mee te doen aan Fashion week.”

Maar blijkbaar had de ontwerper een change of heart. Want afgelopen zondag maakte het schoenenmerk zijn debuut tijdens London Fashion Week. Manolo Blahnik presenteerde zijn nieuwe collectie via een film, wat met veel enthousiasme werd ontvangen. De ontwerper koos ervoor om film te gebruiken, omdat hij zijn schoenen op bewegend beeld beter tot hun recht komen. De film is geinspireerd op de twintigste eeuw en toont het gevoel van jaloezie, rijkdom en elegantie. “Iedereen was extreem in die eeuw, daar houd ik van.”

De high heels guru hoopt dat het publiek de film en collectie ook positief zal ontvangen. Of hij volgend jaar weer zal showen op Fashion week is nog een verrassing. “Het was een van de meest opwindende weken ooit. Ik wilde meer in contact komen met normale mensen, daarom deed ik mee. Het proces was heel vermoeiend en tijdrovend, maar you never know misschien zie je mij volgend jaar terug…”

ontwerper Manolo Blahnik

Ontwerper Manolo Blahnik

Sarah Jessica Parker op manolo blahniks

Sarah Jessica Parker op Manolo Blahniks

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Rosalyn de Lange)

(Beeld: Bruno Press)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties