0

Louis VuittonLouis Vuitton, wie kent de mooie tassen en de haute couture van het luxe merk niet? Toch is dat niet waar het Franse modehuis ooit bekend mee is geworden, want vroeger stond Louis Vuitton vooral bekend om hun koffers. Speciaal daarvoor is er binnenkort een tentoonstelling waarin de koffers van het merk centraal zullen staan.

De tentoonstelling heet Volez, Voguez, Voyagez – Louis Vuitton (“vliegen, zeilen, reizen – Louis Vuitton) en is van 4 december tot 21 februari te zien in het bijzondere Grand Palais in Parijs. Tijdens deze tentoonstelling neemt Louis Vuitton je mee op reis en zie je hoe het modehuis zich als merk ontwikkelde.

Al in 1854 werd het merk opgericht door meneer Louis Vuitton. Hij was gespecialiseerd in het maken van handtassen, accessoires én dus koffers. Louis Vuitton was en is na al die jaren nog steeds een familiebedrijf. Zo blijkt uit de tentoonstelling dat niet mister Louis zelf, maar zijn zoon Georges het bekende LV-monogram ontwierp. Inmiddels staat de vijfde generatie Vuitton aan het hoofd. Voor ons een goede reden om naar Parijs te gaan.

  • Louis Vuitton

(Beeld: www.louisvuitton.com/)

(Tekst: I Love Fashion News Redactie)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties