0

150In heel modeland speelt de discussie van te dunne modellen nog altijd een grote rol. Gelukkig moeten de meisjes tegenwoordig een bepaald gezond gewicht hebben en ook voor campagnes worden steeds meer ‘normale’ vrouwen gevraagd. Nu zien we deze ontwikkeling zich ook doorvoeren naar de paspoppen.

De poppen hadden normaal altijd maatje 36 en misschien nog wel slanker. In een lingeriewinkel van het merk La Perla in New York, waar Cara Delevingne op dit moment het gezicht van is, werd een mega dunne paspop gespot waarvan de ribben geteld konden worden. Veel vrouwen waren niet blij met wat ze zagen en spuiden hun gal op social media.

Toen het merk hier hoogte van kreeg, hebben ze de pop meteen laten verwijderen uit de etalage. Ze zijn blij feedback te krijgen van klanten en ook bij de nieuwe vormgeving van de winkels die plaats gaat vinden, zullen de paspoppen niet meer worden gebruikt.

De discussie over de te dunne paspoppen is al een tijdje bezig. Het zou geen goede weerspiegeling van de maatschappij zijn aangezien de gemiddelde Nederlandse vrouw eerder maatje 40 heeft dan maatje 36. Wat vind jij?

  • la perla paspop
    De bewuste La Perla paspop
  • CARA DELEVINGNE - LA PERLA LINGERIE
    Cara Delevingne voor La Perla Lingerie
  • lpcara1_2748905a
  • lingerie-shop-fr-wk1014_03

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Bridget van Alphen)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties