0

OSCARDe meest recente celebrity die in een jurk van Oscar de la Renta verscheen is de vrouw van George Clooney. Amal Alamuddin trouwde haar prins op het witte paard in Venetië in een prachtige bruidsjurk van de 82-jarige designer.

Oscar de la Renta is een van de meest legendarische ontwerpers van de afgelopen vijftig jaar. De meeste beroemde vrouwen van de wereld mocht hij tot zijn klanten rekenen. Van Jackie Kennedy tot Oprah en van Hillary Clinton tot Sarah Jessica Parker. Hij begon zijn carriere als leerling van de Spaanse ontwerper Cristóbal Balenciaga en ook was hij in de leer bij het modehuis Lanvin voor hij zijn eigen iconische label startte.

Sinds 2006 had de la Renta te maken met kanker, maar vorig jaar werd de ontwerper uiteindelijk toch clean verklaard. Gisteren bevestigde de familie van de ontwerper zijn overlijden. In een interview vertelde hij vorig jaar: “The only realities in life are that you are born, and that you die. You have to appreciate every single day that you’re alive. Life is a little bit like a garden — you have to find time to plant the seeds for beautiful flowers to grow. I’m having a fantastic time. But I must say that I would have never been able to go through what I went through without my family and wife.”

  • BP_24875323

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Jasmijn Engering)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties