0

SHOCKING PrimarkAfgelopen week werd er door een klant van Primark een labeltje in een jurk gevonden waarbij er door een werknemer in een fabriek van Primark om hulp werd gevraagd. Ook werd er in een kledingstuk een briefje gevonden waar te lezen was dat gevangenen worden gedwongen vijftien uur per dag te werken om kleren te maken.

Primark was erg geschrokken door de vondst van de twee labels in de verschillende kledingstukken en riep meteen een onderzoek in actie. Primark hecht groot belang aan het welzijn van alle werknemers en namen de beschuldigingen dan ook meteen zeer serieus. De afzonderlijk van elkaar gekochte kledingstukken kwamen uit een winkel in Noord-Ierland en is volgens Primark een hoax.

Uit het onderzoek blijkt dat de labels van dezelfde bron komen, wat volgens Primark niet zou kunnen aangezien de kledingstukken geproduceerd zouden zijn in door verschillende fabrieken op verschillende continenten. De kledingstukken met de neplabels kwamen beide uit een winkel in Swansea en werden daar in 2013 gekocht. Op dat moment was er een tentoonstelling van soortgelijke labels. Bezoekers werden gevraagd om labels met vergelijkbare teksten als op de gevonden labels in kleding te naaien.

Het lijkt er dus op alsof de labels nep zijn, maar Primark staakt het onderzoek nog niet en blijft de link met de hoax labels uit Swansea onderzoeken.

  • BP_15739826

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Jasmijn Engering)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties