0

REVEAL Kinderen op de catwalk Global Kids Fashion WeekAnno 2013 zijn er diverse soorten fashion weeks. Vrouwen en mannen kunnen hun modehart ophalen met het bewonderen van shows uit verschillende landen. Het enige wat ontbrak was nog een modeweek voor kinderen.

Die is er nu. Vanaf 18 maar tot 20 maart werden in de Londense Freemason’s Hall kinderen de catwalk op gestuurd met de nieuwste creaties van onder andere Chloé, Little Marc Jacobs, Oscar de la Renta, Missoni én ST Girls (de meisjeslijn van SuperTrash). Front row zaten modeminnende moeders met hun mini aanhang zoals model Jodie Kidd, model Portia Freeman, Jools Oliver (de vrouw van Jamie Oliver) en de make-up artiest van Kate Moss.

De grote vraag is alleen of we kinderen wel op deze manier moeten zien. Natuurlijk is het leuk als ze mooi gekleed zijn, maar is dit ook realistisch en fijn voor de kinderen? En wat te denken van de shows? Waar de kinderen helemaal voor opgetut werden en daarna op de catwalk moesten lopen als volleerde modellen. Het doet ons een beetje denken aan Toddlers & Tiaras.

Naast shows voor genodigden, waren er ook een aantal zogenaamde publieke shows waar mensen een kaartje voor konden kopen. De opbrengt hiervan gaat naar Londense kinderen die het moeilijk hebben. Dat is dan wel weer goed.

Wat vinden jullie van het fenomeen Global Kids Fashion Week? Bekijk hier een aantal video’s.

www.globalkidsfashionweek.com

(Tekst: Michelle Helmigh)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties