0

john galliano 150Toen onlangs bekend werd dat John Galliano weer aan de slag zal gaan als creatief directeur vond de ene helft van modeland dit geweldig en de andere helft vond het drie keer niks. Met zijn nieuwe aanstelling bij modehuis Maison Martin Margiela, wil de ontwerper definitief zijn roerige verleden achter zich laten.

Na zijn ontslag bij Dior in 2011 zou Galliano een advocaat in de arm hebben genomen om een schadevergoeding los te peuteren bij het Franse modehuis voor onrechtmatig ontslag. Het filmpje waarop de ontwerper onder invloed antisemitische uitspraken doet, leidde ertoe dat de creatief directeur een tijd uit de mode stapte. Hiervoor zou John tussen de 2,4 en 13 miljoen euro gewild hebben, maar daar was de Parijse rechtbank het niet helemaal mee eens.

Deze besloot juist dat John Galliano aan Dior een vergoeding moet betalen en ook nog aan zijn eigen label. Het gaat hier niet om miljoenen, maar om slechts één euro dat staat voor een symbolisch teken. Of de 53-jarige designer hiermee akkoord gaat of nog in hoger beroep zal gaan is nog niet bekend.

  • john galliano

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Kim Bruin)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties