0

REVEAL Jean Paul GaultierIn een tijdperk waar Facebook berichten, e-mails en Tweets het hebben overgenomen van de handgeschreven brieven zijn open boodschappen schaars geworden. Het gebeurt dus ook niet elke dag dat een designer openlijk een boze brief publiceert.

Jean Paul Gaultier, die kort geleden zijn Fall 2013 couture show presenteerde, was zacht gezegd ‘not amused‘ toen hij de review van zijn show terug las op Style.com. Het stukje, dat was geschreven door Tim Blanks, verklaarde dat Jean Paul Gaultier ooit de rechtmatige erfgenaam was van de Franse modetroon. Met nadruk op ooit, want volgens Tim Blanks lag dat duidelijk in het verleden.

Jean Paul Gaultier, die niet van deze kritiek gediend was, stuurde daarop een brief via Twitter de wereld in waarin hij Tim Blanks adviseerde in het vervolg niet meer naar zijn shows te komen, maar die tijd nuttig te gebruiken bijvoorbeeld met het leren van modegeschiedenis. Op die manier weet Blanks tenminste waar Jean Paul Gaultier in zijn collecties aan refereert en wat de gedachten achter bepaalde ontwerpen zijn. Ook raadt hij Blanks aan een kaartje te kopen voor zijn tentoonstelling Brooklyn of Londen, als hij nostalgisch is naar Gaultiers oude ontwerpen.

Oei, Jean Paul Gaultier staat niet voor niets bekend als l’enfant terrible!

Jean Paul Gaultier

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Jasmijn Engering)

(Beeld: Bruno Press)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties