0

H&M winkelMaatschappelijk verantwoord ondernemen wordt voor grote internationale kledingbedrijven steeds belangrijker. Zo wordt er van ze verwacht om aan de toekomst te denken en opzoek te gaan naar duurzame methoden voor het maken van kleding. Ook modeketen H&M is druk opzoek naar oplossingen.

Daarom komt het merk nu met denimkleding gemaakt van gerecycled katoen. Op 3 september zullen zestien nieuwe denim kledingstukken gelanceerd worden die zijn gemaakt van kledingstukken die eerder zijn ingezameld via H&M-filialen. Hiermee wil het merk een gesloten kringloop nastreven.

“Oude kledingstukken recyclen tot nieuwe kledingstukken zal niet alleen de hoeveelheid afval in de wereld verminderen, maar ook in belangrijke mate de vraag naar nieuwe grondstoffen voor textiel. Bovendien vermindert op deze manier de impact van de modeindustrie op onze planeet”, aldus Karl-Johan Persson, CEO van het bedrijf.

De nieuwe kledingstukken zijn allemaal gemaakt van gerecycled en biologisch katoen. Voor de dames zijn er drie jeansmodellen, een jack, een tuinbroek met wijde pijpen (geheel volgens de seventies trend van nu) en een jumpsuit.

(Beeld: www.hm.com/nl/)

(Tekst: I Love Fashion News Redactie)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties