0

150In 1903 werd in Frankrijk het modehuis geopend van Paul Poiret. Het befaamde modehuis was toen in de tijd hartstikke populair want Poiret werd ook wel de Karl Lagerfeld van zijn tijd genoemd. Paul was de grote meester van haute couture. 

Eigenaar Arnoud De Lummen heeft nu het modehuiste koop staan voor een koper die het modehuis nieuw leven wil inblazen. De Lummen is geen onbekende in deze branche want hij was al eerder verantwoordelijk voor de heropening van lederwarenhuis van Moynat waar Pharrel Williams kort geleden nog mee samen werkte.

De laatste jaren zien we wel vaker dat oude modehuizen opnieuw worden geopend met designers die graag de handen uit de mouwen steken. Nu is ook het modehuis van Paul Poiret genomineerd op de heropening lijst. Het liefst had De Lummen het franse modehuis zelf opgestart en had hij graag John Galliano gestrikt als hoofdontwerper maar de designer krijgt het druk bij Maison Martin Margiela.

Paul Poiret maakte grote stappen in de fashionwereld door de bekende kimonojassen. Deze werden heel goed ontvangen bij het publiek en wat hem zo bijzonder maakte is het feit dat hij zich liet inspireren door andere culturen. Daarnaast was hij de eerste couturier die zijn eigen parfum op de markt uitbracht én de harem broek in het westen populair maakte. Helaas moest hij het modehuis sluiten omdat hij mega concurrent Coco Chanel gewoon niet aan kon na de eerste wereldoorlog.

  • 78a13a38e1b43a4be03446b70e6d6eb8

(Beeld: pinterest)

(Tekst: Jessica Besselsen )

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties