0

PARIS : Opening of the new store Abercrombie and FitchHet lijkt erop dat het sinds de uitspraken van CEO Mike Jeffries steeds slechter gaat met Abercrombie & Fitch. Het merk zou volgens hem alleen bedoeld zijn voor slanke, knappe mensen en die visie zou hem weleens de kop kunnen kosten.

Want hoewel Mike terug kwam op zijn harde woorden, lopen de verkoopcijfers nog steeds flink terug. Het gaat al een tijdje niet goed met Abercrombie en de keten besloot zelfs om toch maar ‘plus size’ maten te gaan verkopen in de hoop hun imago weer iets te verbeten. Maar ook die techniek lijkt niet echt te werken.

Sterker nog, de verkoopcijfers worden alleen maar slechter en slechter. In het derde kwartaal van dit jaar heeft de keten een verlies van meer dan elf miljoen terwijl het bedrijf vorig jaar rond deze tijd nog een winst had van 84 miljoen. Ook de omzet in de winkel daalde de afgelopen tijd flink met vijftien procent en het lijkt erop dat er voorlopig nog geen verbetering aan zit te komen.

Ook in het vierde kwartaal verwacht Abercrombie & Fitch namelijk opnieuw een daling van de omzet. Zal de winkel in Amsterdam straks ook zijn deuren moeten sluiten?

Zijn deze mannen straks werkeloos?

Zijn deze mannen straks werkeloos?

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Isabelle Hooiveld)

(Beeld: Bruno Press)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties