0

Het is misschien wel een van de meest iconische winkels uit het Nederlandse straatbeeld: de Hema. Een typische succesvolle Nederlandse formule die ooit begon als de Hollandsche Eenheidsprijzen Maatschappij Amsterdam. Zo succesvol dat de keten steeds meer een internationale weg gaat bewandelen.

Hema heeft namelijk nu ook een winkel op het treinstation van Birmingham geopend. Hiermee is deze locatie de eerste Britse vestiging buiten de hoofdstad Londen. Ook is de vestiging de grootste high traffic-locatie van de keten. Dagelijks maken zo'n 170 duizend reizigers gebruik van het station, dat het drukste station buiten Londen is. "Birmingham Station heeft een vijf jaar durende verbouwing achter de rug en wordt een echte winkelbestemming", aldus de formulemanager Saskia Touw.

De internationale uitbreiding van Hema gaat als een speer: vorig jaar opende de eerste winkel in het centrum van Londen en telt inmiddels nu vier Britse vestigingen. Ook werd alweer de veertigste locatie in Frankrijk geopend. Hema is verder nog actief in België, Duitsland, Luxemburg en Spanje.

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties