0

Gister was de laatste dag van Paris Fashion Week en hiermee is ook de maand vol internationale modeweken tot zijn eind gekomen. Zoals we gewend zijn toonden ook dit keer de Franse modehuizen - Louis Vuitton, Dior en Chanel - adembenemende haute couture op de meest exclusieve locaties. Naast alle trends viel critici ook iets anders op: in Parijs maken modellen met iets meer curves nog steeds geen enkele kans.

Waar de New Yorkse fashion week het boegbeeld werd van diversiteit - daar liepen transgenders, plus size modellen en modellen met het Down-syndroom mee - blijkt Parijs nog steeds een sterke voorkeur te hebben voor modellen met size zero. Van Karl Lagerfeld weten we inmiddels dat hij de rest van zijn carrière bij dit standpunt zal blijven, maar de internationale modepers had meer verwacht van andere grote modehuizen zoals Valentino, Stella McCartney en Balmain. Ook zij gaven niet toe aan modellen met grotere maten.

Andere merken die in Parijs showden, zijn Alexander McQueen, Balenciaga, Céline, John Galliano, Lanvin, Margiela, Rick Owens en Sonia Rykiel. In totaal liepen 414 modellen over de catwalk, waarvan géén één met een grotere maat dan de standaardmaat. Wat vind jij hiervan?

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties