0

Forever-21-ShibuyaOei, dat klinkt niet al te best. De Amerikaanse kledinggigant Forever 21 heeft financiële problemen. Het bedrijf zou er moeite mee hebben om haar grootste winkels winstgevend te houden. Hierdoor wil het merk de grootste vestigingen verkleinen. En dat is nog niet alles, want het bedrijf wil ook geld lenen om te kunnen blijven groeien.

Niet geheel onlogisch, want de winkels van Forever 21 bezitten vaak een groot aantal vierkante meters. Zulke oppervlaktes zijn vooral in Amerikaanse steden, maar ook in Amsterdam, ontzettend duur. Dit maakt het moeilijk om de winkels rendabel te houden. Ze zijn daarom in gesprek met de huurbazen om de winkels te verkleinen. In het Duitse München zal om die reden de winkel zelfs sluiten, dit gaat waarschijnlijk eind september al gebeuren.

Het verlies zit ‘m ook in de verkoopprijzen. Forever 21 richt zich vooral op tieners, maar de afgelopen jaren is de verkoopprijs van goedkope tienerkleding continu blijven zakken. Bovendien verliest de keten steeds meer klanten doordat jongeren niet meer naar grotere ketens gaan omdat ze uniekere kledingstukken willen. Wij zijn benieuwd hoe dit gaat aflopen!

  • Forever-21-Shibuya

(Tekst: I Love Fashion News Redactie)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties