0

it bagDe Birkin, de Speedy, de Boy bag, we kennen ál onze favoriete it-bags bij voor en toenaam. Wat we vaak niet weten is waar die officiële, of in sommige gevallen koosnaam, vandaan komt. Ze komen namelijk niet uit de lucht vallen en is soms het resultaat van jarenlang trouw gebruik van een item.

Wij konden onze nieuwsgierigheid niet langer bedwingen en gingen op onderzoek uit. Hieronder vind je de verklaring voor de namen van zes tijdloze it-bags. Sommige namen liggen voor de hand, sommig zijn verrassend en sommige tassen hebben al meerdere namen gehad. Je vindt hieronder de foto’s van de tas met als onderschrift de naam en zijn verklaring.

Benieuwd? Scroll dan door naar beneden!

 • Chloé Drew Leather Crossbody Bag
  Chloé Drew Leather Crossbody Bag - Dit is zonder twijfel de tas van het moment, deze it-bag is op een hele authentieke manier aan haar naam gekomen. Een designster van het label besloot ter ere van het 60-jarige jubileum namelijk een oude traditie te herintroduceren: ieder seizoen worden de nieuwe tassen een naam gegeven met de volgende letter van het alfabet. Voor deze tas, uit 2014, was de 'D' aan de beurt. Er is gekozen voor Drew, omdat dat perfect de ronde vorm tot leven zou roepen.
 • Balenciaga Le Dix Soft Mini Cartable
  Balenciaga Le Dix Soft Mini Cartable - Naar deze Balenciaga tas wordt verwezen als de perfecte tas, vandaar de naam 'Le Dix', de tien. Het is echter ook een verwijzing naar het oorspronkelijke adres van Balenciaga in Parijs, nummer 10 van de Ave George V. Hier vind je nu de flagshipstore en vroeger het Balenciaga atelier. Het is de eerste tas die Alexander Wang aan het roer van Balenciaga ontwierp.
 • 3.1 Phillip Lim Pashli Medium Satchel in Agave
  3.1 Phillip Lim Pashli Medium Satchel in Agave - Deze 3.1 Philip Lim tas is afkomstig uit de collectie van 2011. De videocampagne van die collectie heette 'Girls on Bikes'. Als knipoog naar die campagne zijn alle tassen die er in voorkomen vernoemd naar fietsproducenten. Zo ook de Pashli!
 • Black Falabella Shaggy Deer Big Tote
  Black Falabella Shaggy Deer Big Tote - Als echt paardenmeisje heeft Stella haar Falabella tas vernoemd naar een van haar paarden. Ook haar Noma tas is vernieuwd naar een paard. De Beckett is weer vernoemd naar een van haar kinderen.
 • Louis Vuitton Speedy 25
  Louis Vuitton Speedy 25 - De Speedy dankt zijn naam bijzonder genoeg aan zijn voorganger, de Keepall, een grote tas. Doordat de grote versie zo een succes was besloot Louis Vuitton een kleine, 'snellere' tas te maken en zo vond de Speedy het daglicht. Alhoewel, eerst heette de tas de 'Express', maar als verwijzing naar de snelle veranderingen in onder andere transport en communicatie is die naam al vrij snel gewijzigd.
 • Gucci Jackie Burgundy Suede Shoulder Bag
  Gucci Jackie Burgundy Suede Shoulder Bag - Deze Gucci tas heeft een nieuwe naam gekregen nadat Jackie O. veelvuldig met de tijdloze hobo tas werd gespot.

(Beeld: www.pinterest.com)

(Tekst: Milan van Vugt)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties