0

05-26_Negative_Nude_lookbook_1024x1024Hou jij van lingerie en heb je een hele lade vol met mooie kanten beha’s, sportieve hipsters en bij elkaar passende setjes? Dan vraag je je vast af hoe het nou precies zit met lingerie en de wasmachine: ‘kan het wel of kan het niet?’ en nog zo een prangende vraag: ‘hoe vaak was je beha’s eigenlijk’?

Geen zorgen meer, want op al deze vragen hebben wij een antwoord gevonden! Of eigenlijk hebben de masterminds achter het minimalistische lingerielabel Negative ons het antwoord gegeven. Hieronder lees je wat zij aanraden als het aankomt op het wassen van je lingerie.

1. Hoe vaak was je lingerie? 
De eerste horde is altijd hoe vaak moet je je lingerie wassen? Bij ondergoed is het natuurlijk duidelijk: na het dragen gaan je slipjes direct in de wasmachine, maar bij beha’s zijn er verdeelde meningen. De Negative founders zeggen dat het afhangt van hoeveel beha’s je hebt. Draag je de hele week maar twee of drie exemplaren, dan moet je ze om de week een wasbeurt geven, maar heb je zo een uitgebreide collectie dat je een beha maar één keer per week of minder draagt, dan is één keer per maand wassen volgens hen genoeg.

2. Wat was je met de hand en wat in de machine? 
Net zoals met kleding moet je dit aanvoelen, maar over het algemeen geldt: hoe delicater het setje, hoe voorzichtiger je het moet wassen. Was je een beha op de hand, doe dat dan met een heel zacht wasmiddel (dus geen bleek of iets vergelijkbaars) en in koud water. Om je ondergoed zo lang mogelijk mooi te houden doe je het in een waszak in de wasmachine met een zacht wasmiddel, op de delicate stand van je wasmachine en met zo koud mogelijk water. Het kost misschien wat tijd, maar dan blijft je lingerie wel zo lang mogelijk mooi!

3. Whats the deal met dat wasmiddel? 
We hebben het telkens over ‘zacht’ wasmiddel, waarom is dat toch? Volgens de experts is normaal wasmiddel veel te ‘hard’. Ze bevatten veel sterke schoonmaakmiddelen, die de vezels van je kleding sneller afbreken. Met iets delicaats als kanten ondergoed wil je dat natuurlijk zoveel mogelijk voorkomen. Vandaar dat speciaal wasmiddel echt zo een gek idee nog niet is.

4. Waarom koud wassen? 
Bijna al je kleding kan je net zo goed koud als warm wassen, maar vooral bij tere kleding is het een goed idee. In koud water blijft de stof van je kleding namelijk beter intact en blijft het dus ook langer mooi. Bovendien kunnen je items in koud water niet krimpen!

5. Kan je lingerie uitwringen?  
Iets op de hand wassen betekent ook dat je iets moet uitwringen, maar met je beha’s is hard draaien, trekken en knijpen niet zo een goed idee. Een beha met opvulling kan al iets meer hebben dan een kanten geval zonder beugel, maar het toverwoord blijft toch: voorzichtig.

  • 05-26_Negative_Nude_lookbook_1024x1024

(Beeld: www.negativeunderwear.com)

(Tekst: Milan van Vugt)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties