0

BOFHou jij zoveel van mode dat je het liefst in de business zou willen werken? Dan is het natuurlijk wel zo praktisch om te weten welk papiertje van welke school je nou het best op weg kan helpen naar een bloeiende carrière in één van de meest competatieve vakgebieden.

Business of Fashion (BoF), die binnenkort zelf iets met modeopleidingen gaan doen, zochten voor jou uit welke modescholen nou het allerbeste zijn. Dit is niet beperkt tot Amerika of Europa, maar ze deden research naar scholen over de hele wereld! En dat hebben ze goed gedaan ook. Ze hebben gesproken met studenten, afgestudeerden, docenten, werkgevers, en HR managers. 24 scholen uit 11 verschillende landen zijn in de analyse opgenomen en na het verwerken van AL die informatie kwam BoF tot deze top vijf:

1. Central Saint Martins (London)

2. Bunka Fashion College (Tokyo)

3. Kingston University (London)

4. Parsons: The New School of Fashion (New York)

5. Fashion Institute of Technology (New York)

De conclusie? Je hoeft helemaal niet zo ver te reizen om het te gaan maken in de mode, twee van de top 5 scholen zijn namelijk maar een uurtje vliegen bij ons vandaan! Mocht je het toch iets avontuurlijker willen aanpakken, dan kan je ook in Tokyo gaan studeren. Maar natuurlijk staat ook de droomstad voor iedere Europese modeliefhebber twee keer in dit rijtje: New York.

(Beeld: www.instagram.com/bof)

(Tekst: Milan van Vugt)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties