0

EBAYNu wisten we al dat de Kardashians, en met name Kim Kardashian, een grote invloed hebben op alles wat er gedragen en gekocht wordt door vrouwen. Maar, uit een lijstje samengesteld door eBay met de bestverkopende items uit 2014 blijkt dat de Kardashians niet de enige zijn.

Met dank aan de familie Kardashian-West zag Balmain de verkoopcijfers met 4% stijgen. Hiervoor is voornamelijk de kleine North West verantwoordelijk, maar ook haar beroemde moeder, die een enorme fan is van het Franse modehuis en persoonlijk bevriend is met ontwerper Olivier Rousteing, droeg met het dragen van zijn jurken een steentje aan de verkoop bij. Ook Givenchy zag de verkoop dankzij Kimmy stijgen. Zij trouwde de liefde van haar leven in een Givenchy bruidsjurk waardoor Givenchy 5.000 items via eBay verkocht.

Maar, er is nog een celebrity bruiloft die bijdroeg aan de verkoop. Amal Clooney’s Oscar de la Renta jurk zorgde ervoor dat andere items van deze ontwerper als warme broodjes over de digitale toonbank gingen. Maar, ook de dood van deze legendarische ontwerper zorgde voor extra verkoop.

Dan was er nog Pharrell: sinds hij met de mountain hat op de rode loper verscheen, is de verkoop van deze hoed met 43% procent gestegen. Ook prins George, de baby van prins William en Kate Middleton, droeg een steentje bij. Maar liefst 530.000 tuinbroekjes werden er verkocht nadat de kleine prins ermee in de pers verscheen.

Daarnaast waren ook sneakers, fitness apparaatjes als Fitbits en Google Glasses populaire items op EBay.

  • BP_24989579

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Jasmijn Engering)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties