0

REVEAL Dit is de rijkste man in de modewereldDat het niet slecht gaat met Zara, is allang duidelijk. De kleding gaat als warme broodjes over de toonbank en daar moet de oprichter natuurlijk profijt van hebben. Maar zoveel, hadden we niet verwacht.

Forbes maakte hun lijst met de rijkste mensen ter wereld weer bekend en Zara oprichter en eigenaar Amancio Ortega staat met $57 miljard (dat is 57.000.000.000.000 dollar) op de derde plek, comfortabel tussen Bill Gates en Warren Buffett. De rijkste vrouw ter wereld is Liliane Bettencourt, de erfgename van L’Oréal.

Andere namen op de Forbes lijst zijn onder andere Bernard Arnault (oprichter en CEO van Louis Vuitton Moët Hennessy) met $29 biljoen, Miuccia Prada met $12,4 miljard, Ralph Lauren met $7 biljoen en Renzo Rosso van Diesel met $3 miljard.

Domenico Dolce en Stefano Gabbana zijn goed voor $2 biljoen elk, wat ze een ‘schamele’ 736e plek in de lijst oplevert. Hun problemen met de Italiaanse belastingdienst moet met dit bedrag wel te settelen zijn denken wij zo…

amancio ortega zara rijkste man modewereld

Amancio Ortega; oprichter en eigenaar van Zara

www.forbes.com

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Michelle Helmigh)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties