0

paspopAfgelopen maand regende het September Issues en dat was voor onderzoeksbureau Clipit de hoogste tijd om onderzoek te doen naar fashion retailers in Nederland. Daarom namen zij onder de loep over welke kledinggigant in de afgelopen twee maanden, juli en augustus, het meest gesproken werd.

Raad eens? Want wellicht zal de uitkomst je verbazen. Je zou misschien verwachten dat dit H&M of Forever 21 is, maar niets is minder waar. Zalando wist namelijk alle andere fashion retailers op ruime afstand achter zich te laten. Over het Duitse bedrijf verschenen 9.795 berichten, goed voor een totale PR-waarde van bijna 3 miljoen euro. We denken bij Zalando allemaal aan de webshop, maar juist de opening van de pop-up store in Berlijn zorgde op 8 juli voor een piek in de berichtgeving.

Wie nummer 2 is? Die is weggelegd voor lingerieketen Hunkemöller. Het Nederlandse bedrijf werd 4.264 keer genoemd in alle media, wat goed is voor een waarde van ruim 1 miljoen euro. Verder staan in de top vijf het Zweedse H&M (1.991 berichten), Omoda (1.679 berichten) en Scapino (1.520 berichten).

  • paspop

(Tekst: I Love Fashion News Redactie)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties