0

REVEAL Dit is de grootste walk in closet ter wereldErgens in een onopvallend pakhuis in Queens, op de tweede verdieping achter een onzichtbare deur bevindt zich de meest waardevolle high-end kledingcollectie van de hele wereld. Slechts enkele weten ervan af.

Het klinkt als een filmscenario, maar het pakhuis staat er echt met daarin een extreem dure collectie. Op 15.000 vierkante meter worden ruim 30.000 items onder perfecte condities bewaard. In de collectie vind je onder andere de rode loper couture jurken van Gwyneth Paltrow, de kasjmier jassen van model Iman en het complete archief van de prêt-à-porter collecties van Oscar de la Renta.

We hebben het hier over het hoofdkwartier van ‘Garde Robe’, een kledingkast opslagdienst voor de fashionable rich and famous. Met vier filialen in New York, California, Las Vegas en Florida is het de grootste kledingopslag ter wereld. Ruim 300 leden betalen jaarlijks 150.000 dollar per jaar om hun mode pareltjes veilig te laten bewaren. Elk kledingstuk dat hier binnenkomt wordt geïnspecteerd op vuil, gesteriliseerd, gecatalogiseerd en gefotografeerd voor de database. Klanten kunnen hun virtuele kast te bekijken op een iPad en meteen een bestelling plaatsen die vervolgens via een ‘rush’ koerier binnen 90 minuten wordt geleverd.

De couture kluis is een idee van Kim Akhtar, een upperclass vrouw woonzaam in New York die een gebrek had aan kastruimte. Elke keer als ze kleding liet opslaan bij een stomerij vergat ze wat ze had weggebracht. Dus bouwde ze de ultieme walk in closet en stelde haar personeel onder strikte geheimhoudingsplicht. “It’s killing”, vertelt account manager Sara Lincoln. “During Fashion Week I had to travel to Paris to deliver fur coats to a prinsess, but I couldn’t even tell my parents.”

Zucht…Wij zouden graag eens willen rondneuzen in deze ultieme kast. Bekijk de video hieronder!

www.garderobeonline.com

(Tekst: Rosalyn de Lange)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties