0

TRIAL Nicolas GhesquiereWe schreven al eerder over het conflict tussen Balenciaga en hun voormalig designer. Na het verbreken van zijn contract in november 2012, zou de ontwerper een boekje open hebben gedaan. En dat terwijl hij zwijgplicht had.

We hebben het hier natuurlijk over voormalig Balenciaga designer Nicolas Ghesquière. Na vijftien jaar voor het merk te hebben gewerkt, kreeg hij vorig jaar de zak. In de overeenkomst stond dat hij 6,6 miljoen euro zou ontvangen, mits hij zijn lippen op elkaar zou houden. Maar Nicolas brak zijn zwijgplicht en deed een paar pijnlijke uitspraken die niet zo goed vielen bij het modelabel.

Zo vertelde hij dat zijn creativiteit werd gedood door de heersende bureaucratie. Tevens beschuldigde hij het modehuis van het stelen van zijn identiteit. Balenciaga pikte dit niet en sleepte Nicolas voor de rechter wegens ‘vertrouwensbreuk’.

Nu heeft de rechtbank bepaalt dat Nicolas 7 miljoen aan schade moet betalen. Nicolas en zijn advocaten hebben tot 15 oktober 2013 de tijd om zijn onschuld te bewijzen. To be continued

 Nicolas Ghesquière

Voormalig Balenciaga ontwerper Nicolas Ghesquière

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Rosalyn de Lange)

(Beeld: Bruno Press)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties