0

REVEALAls je moeite hebt met slapen ‘s nachts of een lichte vorm van smetvrees hebt dan is dit een artikeltje wat je misschien beter eventjes kunt overslaan. Want, wist je namelijk dat er zoveel meer op jouw kussen leeft dan je met het blote oog kunt zien?

Deze vijf dingen leven er sowieso in je kussen zonder dat je ze misschien allemaal kunt zien.

1. Huisstofmijt
Met deze vrolijke beestjes in de buurt slaap je nooit alleen. Warme kussens zijn de meest ideale plek voor de huisstofmijt en nestelen en vermenigvuldigen zich dan ook maar wat graag precies op de plek waar jouw hoofd rust. Gemiddeld leven er 2 miljoen van deze beestjes in een bed. Hoewel ze niet direct een probleem veroorzaken zijn ze toch de reden dat veel mensen allergische reacties krijgen. Wakker worden met een volle neus, jeukende ogen of niezen is een gevolg van deze mijt.

2. Huidschilfers
Klinkt niet fris, maar je verliest constant huidschilfers. Jawel, zelfs op het moment dat je dit leest ben je duizenden huidcellen verloren. Reken maar uit dus. Als je één derde van je leven met je hoofd op een kussen doorbrengt dan kun je nagaan dat deze behoorlijk wat huidschilfers vergaard. Hier kun je niks aan doen, maar dit is wel wat het kussen een ideaal plekje voor huisstofmijt maakt.

3. Schimmels
Onderzoekers kwamen meer dan tienduizenden soorten schimmels tegen op het hoofdkussen. Omdat het er zoveel zijn hebben de meeste van deze niet eens een naam. De meeste van deze veroorzaken geen problemen, maar er zitten ook soorten in het kussen die astma kunnen verergeren. Het is dus belangrijk om een is de paar jaar je kussens te vervangen.

4. Poep
Hè gatsie, dat kan toch niet waar zijn? Jawel, en het wordt nog erger. Sporen van poep zitten altijd op je kleren en lichaam en deze spreiden zich gedurende de dag verder uit in je huis. Dus ook op je bed en kussen. Voordat je naar huis rent en je kussen in de brand steekt het is minder problematisch dan je denkt. De hoeveelheid is namelijk ontzettend klein. Klein, ja. Maar wel aanwezig.

5. Huisdieren
Ja, het is super schattig dat je kat, hond, konijn ‘s nachts bij je komt liggen maar hygiënisch is het niet. Haren, schilfers, poep, parasieten, bacteriën. Jouw fluffy metgezel staat er bol van en daarmee ook jouw kussen. Waar jij per nacht zo’n acht uur jouw hoofd in verzinkt. Dat zet je aan het denken, niet?

  • Rosie Huntington Whiteley

(Beeld: www.instagram.com)

(Tekst: Jasmijn Engering)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties