0

REVEAL De winnaar van H&Ms Design Award NederlandH&M wil graag jong modetalent stimuleren en reikt daarom ieder jaar de H&M Design Award uit. Elk deelnemend land heeft een drietal genomineerden en de winnaar, die gekozen zal worden door een vakjury, zal zijn of haar collectie tonen tijdens Stockholm Fashion Week.

De genomineerden dit jaar van Hollandse bodem waren Thom Barends, Hendrickje Schimmel en Jody de Lange. Zojuist is bekend gemaakt wie alvast 5000 euro in de wacht heeft gesleept en ons land zal vertegenwoordigen in Stockholm. Thom Barends is dit keer de gelukkige en maakt kans op een juryprijs van 50.0000 euro én dat zijn collectie in H&M komt te hangen. Ook wordt er een hele fijne publieksprijs uitgereikt; een stage bij Jonathan Saunders.

Wij hadden vorige week al een interview met Thom om meer over hem en zijn collectie te weten te komen. “Ik had het écht niet durven dromen dat ik de Nederlandse winnaar zou worden van de H&M Design Award, maar ik ben zo blij ermee! Ik belde meteen mijn moeder om het haar te vertellen.”

Zijn collectie is gebaseerd op tegenstellingen. “Een meisje is op straat terecht gekomen maar heeft wel de dure kleding van haar moeder nog.” Wat je daarbij voor moet stellen? Luxe stoffen en pailletten maar dan met een rauw randje. Denk bijvoorbeeld aan een lange rok waar een scheur in is gekomen aan de voorkant en de pailletten half af zijn. Zwerver chic op zijn mooist dus!

Het kleurenpallet en de silhouetten van Thom’s collectie zijn typisch jaren tachtig. Purper, zwart en felgeel in combinatie met smalle tailles en ‘benadrukte’ heupen. Daarnaast zie je de typische sportinvloeden ook terug in zijn kleding. Eén van onze favoriete stukken is een chique bodywarmer. “Ik associeer de bodywarmer echt met zwevers, maar ik heb er een mooie variant van gemaakt.”

Thom’s toekomstdroom? “Voorlopig zie ik een eigen label nog niet zitten. Ik zou dolgraag een oud modehuis weer uit het stof willen halen. Een mannencollectie lijkt me ook wel leuk om te maken, maar bij vrouwenkleding kan ik meer mijn ei kwijt.”

Vorig jaar won de Nederlandse Anne Bosman de publieksprijs en daardoor een stage bij Christopher Kane. Natuurlijk gunnen wij het Thom Barends van harte om een prijs in de wacht te slepen én bij de publieksvariant kan jij helpen! Hoe? Door hier hem te liken. Wie weet sleept hij die geweldige stage in de wacht! Door te stemmen kun jij een trip naar Stockholm winnen waar je de show van de uiteindelijke winnaar mag bijwonen! Laat wel even een reactie onder dit artikel achter zodat we weten dat je gestemd hebt. De winactie loopt tot en met maandag 21 januari 2013.

Bekijk Thom Barends’ collectie met behulp van de onderstaande video en de foto’s die wij zelf van zijn kleding maakten hieronder!

Thom Barends Nederlandse winnaar H&M Design Award 1

Thom Barends met zijn collectie

Thom Barends Nederlandse winnaar H&M Design Award 2

Thom Barends Nederlandse winnaar H&M Design Award 3

Thom Barends Nederlandse winnaar H&M Design Award 4

Thom Barends Nederlandse winnaar H&M Design Award 5

Thom Barends Nederlandse winnaar H&M Design Award 6

Thom Barends Nederlandse winnaar H&M Design Award 7

Thom Barends Nederlandse winnaar H&M Design Award 8

Thom Barends Nederlandse winnaar H&M Design Award 9

ILFN's Annic en ILFN's Michelle met Thom Barends

Boek Thom Barends 1

Boek Thom Barends 2

Boek Thom Barends 3

Boek Thom Barends 4

Boek Thom Barends 5

www.hm.com

(Tekst: Michelle Helmigh)

Deze winactie heeft een totale waarde van 425 euro.
Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties