0

elvis presley schoenenHij is misschien niet de eerste die in je opkomt bij het woord stijlicoon, maar veel muziekliefhebbers hebben toch een klein fortuin over voor de schoenen van Elvis Presley.

Werd eerder tijdens een veiling de kroon van Victoria Beckham niet verkocht, omdat er niet genoeg op geboden werd; de blauwe suède schoenen van Mr. Presley waren wél populair. Nadat ze eerst vanaf 1994 te bewonderen waren in een museum, ging het iconische paar gisteren voor een veiling onder de hamer. Voor zo’n 48.000 pond kregen de schoenen, die Elvis vier jaar lang aanhad tijdens de optredens van zijn toepasselijke hit ‘Blue Suede Shoes’, een nieuwe eigenaar.

Niet alleen de koper moet wel gek zijn geweest van de schoenen, ook Elvis zelf kon maar moeilijk afstand doen van het blauwe paar. De zanger zou ze zelfs zo vaak hebben gedragen dat de zolen helemaal versleten waren. De lucky buyer moet dus wel even langs de schoenmaker voor een opknapbeurtje. Of zou hij de schoenen niet echt gaan dragen?

De schoenen die maar liefst .. waard zijn.

De schoenen die maar liefst 48.000 pond waard zijn.

Elvis Presley

Elvis Presley

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Isabelle Hooiveld)

(Beeld: Bruno Press)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties