0

Iedereen met een kloppend modehart is wel een beetje jaloers op Anna Wintour. Ze staat aan het hoofd van het meest gerenommeerde modeblad ter wereld, zit standaard front row, mag naar alle hippe feestjes en verdient bakken met geld. Vooral dat laatste is een jaloersmakende factor.

Gelukkig bestaan er naast de functie van hoofdredacteur nog véél meer functies in de modewereld waar je je geld mee kunt verdienen en hoeft dit niet per se bij een tijdschrift te zijn. WhoWhatWear.com nam een aantal modefuncties onder de loep en zocht uit welke functie nou het meest verdient.

Wat blijkt? Sta je aan het hoofd van een modegerelateerd PR-bedrijf, dan verdien je van al je concullega's toch wel het meeste, namelijk zo'n $201.000,00 per jaar. Omgerekend is dat ongeveer €180.000,00. Deze positie wordt gevolgd door de senior director en hoofdontwerpster intern bij een modemerk. Met deze functie wordt ongeveer $200.000,00 (€178.000,00) per jaar verdiend.

Helaas voor de personal assistant staat deze met $30.000,00 (€26.700,00) onderaan de ladder. Ben je benieuwd naar alle andere functies en bijbehorende salarissen? Klik dan hier.

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties